Thursday, July 26, 2007

Kepardin puolivuotis katsaus 1/2 2007 - Klostridi

Sticke Festbier eli Klostridium

Syntyi epämääräisissä olosuhteissa 22.1.2007, kun lämpötilat heittelehtivät kuin Yongbyonin ydinvoimalassa. Klostridi sai nimensä epäsäännöllisen käymisensä perusteella; pääkäyminen alkoi ja loppui kahdesti. Tämä yhdessä käynnissä olleen biokemian kurssin kanssa herätti epäilyt mahdollisesta kontaminaatiosta.

4 kg Münchner Malz
2 kg Pilsner Malt

katkero 20 g Challenger 8,4%
ei aromi humalointia

4,7 % vol.

26.7. 2007 Epäluuloisina avasimme viimeisen pullon Klostridia. Kuohu oli mitätön, ei mitään lupaava ja oluen tuoksua janoava nenä ahnehti epäillyn oluen maltaista täyteläistä tuoksua. Ensimäiset kulaukset herättivät tunteen: ahneella on katkera loppu ainakin tämän oluen suhteen. Olut oli kuitenkin kerrassaan mainio!

Tämä olut on oiva esimerkki että maltti on malttia. Kehnoksi haukuttu olut voi ikääntyessään saavuttaa joutsenen siivet. Kuparinen klostridium kolikko paranee ajan ikeessä. Makean maltainen tuoksu johdattaa hyvin pitkään jatkuvaan maltaiseen makuun. Humalointia ei kykene tottunut olutsensori aistimaan. Kehitamme tumme hyvve olluta!

No comments: